Kesän Eksoottisimmat Löylyt – Junasauna Herää Elämään

Kesä 2024 tuo tullessaan jotain todella erityistä Imatran Wake Parkiin. Vanha junanvaunu on saanut uuden elämän saunana, joka tarjoaa ainutlaatuisen saunakokemuksen luonnonkauniin Varpalahden rannalla. Tämä historiallinen härkävaunu on muuttunut viimeisen kuukauden aikana täysin, ja nyt se odottaa saunojia valmiina tarjoamaan unohtumattomia löylyjä.

 

Historiallinen Härkävaunu Saunana

Tämä eksoottinen junasauna ei ole vain tavallinen sauna, vaan pala historiaa. Härkävaunun tarina ulottuu aina 1900-luvun alkuun, jolloin se toimi VR
vanhana härkävaununa. Sittemmin se on palvellut maanviljelijää viljasiilona, kunnes se päätyi lopulta Japola Oy omistukseen ja sai uuden elämän siirrettävänä saunana.

 

Saunan Rakennus – Työn ja Rakkauden Tulos

Saunan rakentaminen ei ollut helppo tehtävä. Japola Oy:n
Lassi Japola yhdessä Wake Parkin yrittäjän Vertti Wikströmin ja kehitysjohtajan Jenna Kaljusen kanssa työskentelivät uupumatta viimeisen kuukauden ajan, jotta sauna olisi valmis kesäksi. Vanha vaunu oli purettava lähes täysin; ainoastaan katon puurakenteet voitiin säästää. Uudet seinät, pohjarunko ja jopa kuorma-auton paripyörät asennettiin, jotta sauna olisi turvallinen, kestävä ja siirrettävissä.

Idea ja Toteutus

Ajatus junasaunasta syntyi tarpeesta. Wake Parkin aiempi peräkärrysauna oli käynyt liian pieneksi kasvavan asiakasmäärän myötä. Kaljunen ja Wikström harkitsivat aluksi merikonttisaunaa, kunnes Japola ehdotti vanhan junavaununsa käyttöä. Tämä idea herätti heti innostusta, ja yhteistyön tuloksena syntyi jotain ainutlaatuista.

 

Avajaiset ja Käyttö

Junanvaunusaunan viralliset avajaiset pidettiin lauantaina 25. toukokuuta, jolloin se avautui ensimmäisille löylyttelijöille. Sauna on käytettävissä varauksesta ja yleiset vuorot järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 16-20. Sauna palvelee niin vesiurheiluasiakkaita kuin pelkästään saunomaan haluavia vieraita. Saunomisen yhteydessä asiakkailta kerätään palautetta, jotta palvelua voidaan parantaa entisestään.

Talvisuunnitelmat

Vaikka junasauna on kesällä Wake Parkin ylpeys, talveksi se siirtyy takaisin Japolan omaan käyttöön. Tämä takaa sen, että sauna säilyy hyvässä kunnossa ja on valmis taas seuraavan kesän seikkailuihin.

Tule nauttimaan ainutlaatuisista löylyistä!

Wake Parkin junasauna tarjoaa tänä kesänä mahdollisuuden nauttia historiallisista löylyistä keskellä kaunista suomalaista maisemaa. Tämä innovatiivinen ja eksoottinen sauna on ehdottomasti vierailun arvoinen. Varaa paikkasi, tule kokemaan kesän kuumimmat löylyt ja anna vanhan härkävaunun tarinan viedä sinut menneiden aikojen tunnelmaan.

Lämpimästi tervetuloa Imatran Wake Parkiin!